Număr unic naţional de urgenţă pentru victimele violenţei în familie

S-a lansat numărul unic naţional gratuit 0800 500 333, un serviciu specializat, accesibil printr-un call-center deschis 24 de ore din 24.

de Ana Maria Ciobanu

De astăzi este funcţională linia telefonică de urgenţă (0800 500 333), parte din proiectul „Start – O viaţă de calitate în siguranţă“, lansat acum un an, pe 27 noiembrie, în cadrul Departamentului pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (DESFB), din subordinea Ministerului Muncii (devenit între timp Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES)).

Call-center-ul va fi disponibil 24 de ore din 24 şi este format dintr-o echipă de şase specialişti, experţi în prevenirea şi combaterea violenţei. Telefonul se adresează tuturor persoanelor care sunt agresate: copii, femei, bărbaţi şi bătrâni.”

Prin acest număr unic naţional de urgenţă pentru victimele violenţei domestice, dar şi pentru victimele traficului de persoane, DESFB urmăreşte să construiască o bază de date unice şi o fişă unică a victimei, astfel încât informaţiile să ajute în momentul în care victima ajunge la Poliţie sau în instanţă.