Voluntariat pentru prevenirea și combaterea violenţei

Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor caută voluntari pentru o campanie de solidarizare cu victimele violenţei.

De Ana Maria Ciobanu

 

În perioada 9-24 octombrie, Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor desfășoară o campanie de solidarizare  cu victimele acestui fenomen.

Campania se va încheia pe 24 octombrie, la ora 14:00 când Reţeaua va organiza în București un marș de solidarizare cu femeile victime ale violenței pe traseul Piaţa Victoriei-Piaţa Universităţii.

Iată mesajul iniţiatorilor:

Ne dorim să atragem cât mai mulți oameni activi în promovarea drepturilor omului, care să transmită mesaje de solidarizare cu femeile victime ale violenței sau mesaje de condamnare a agresorilor și a violenței împotriva femeilor în general.

Ne-am propus să organizăm 3 flashmoburi pentru a crește sensibilitatea cetățenilor și a întregii comunității față de femeile victime ale violenței și a îndemna la solidaritate cu acestea. Flashmoburile vor avea loc pe 9, 16 și 23 octombrie 2015 în București .

Avem nevoie de sprijin pentru:

  • Realizarea unor mesaje video în următoarele trei săptămâni. Dacă aveți experiență în înregistrare și montaj video și dețineți și aparatura necesară, ajutorul vostru va fi esențial în campanie pentru a transmite un mesaj cu impact puternic!
  • Organizarea flashmoburilor și a marșului,
  • Pregătirea mesajelor scrise și video,
  • Distribuirea afișelor în locuri publice,
  • Realizarea fotografiilor și înregistrare video a acțiunilor publice.

Dacă vreţi să vă alăturaţi voluntarilor, puteţi să completaţi următorul formular:  http://goo.gl/forms/AxHhV3VXqr