Despre

Toată lumea din familia noastră este un proiect editorial care încearcă să explice nuanțele violenței în familie în România. Vrem ca această serie jurnalistică a Decât o Revistă (DoR) să aducă mai multe perspective unui subiect social despre care adesea credem că știm totul sau despre care nu prea vrem să vorbim.

Am căutat oameni care au trecut sau trec încă prin diverse forme de violență: verbală, fizică, economică și sexuală. Sunt copii, soții, iubite, colege, asistenți sociali, agresori, părinți, polițiști sau coordonatori de adăposturi.

Veți găsi pe site narațiuni ale acestor oameni; statistici sub forma unor infografice animate care arată unde ne situăm ca societate față de violența în familie și ce credem despre acest subiect; sfaturi sau recomandări despre cum să ajuți pe cineva lovit(ă) de partener(ă) sau cum să te ajuți dacă ești în această situație; opinii ale oamenilor din sistemul de stat și ONG, care oferă servicii sociale sau militează pentru îmbunătățirea legislației și practicilor sociale.

În rubrica „Din familia ta” ne-am dori ca cei care au o poveste similară de viață să o scrie, fie sub anonimat, fie cu identitatea reală. Credem că dacă ne povestim momentele grele prin care am trecut, ajutăm câte puțin la a crea o societate mai empatică și la a ne simți mai puțin singuri.

Ana Maria Ciobanu și Oana Sandu


 

Scrie-ne

Contactează-ne ca să ne dai feedback sau să transmiți un mesaj celor despre care am scris la [email protected] și [email protected].

Mulțumiri

Acest proiect a început din dorința noastră, a reporterilor, de a documenta și scrie despre violența în familie. În mai 2014 am aplicat la Bursele Superscrieri/Avon și am câștigat o bursă de documentare de 1.000 de euro, care ne-a permis să începem lucrul la proiectul Toată lumea din familia noastră. Am folosit-o pentru a acoperi cheltuielile de deplasare pentru a scrie 14 texte.

Între timp, pentru a crea acest proiect online, ni s-au alăturat oameni care ne-au susținut voluntar și fără ajutorul cărora acest proiect n-ar fi existat.

La jumătatea lui 2015 am primit o finanțare suplimentară de la compania AVON care ne-a permis să continuăm munca de documentare și scriere și să ținem viu proiectul Toată Lumea din Familia Noastră.